Nogomet
0

Spalletti: Džeko se impresivno kreće, Nainggolan može igrati bilo gdje

Klix.ba
Luciano Spalletti i Radja Nainggolan (Foto: EPA)
Luciano Spalletti i Radja Nainggolan (Foto: EPA)
Trener Rome Luciano Spalletti pohvalio je svoju ekipu nakon pobjede nad Sampdorijom rezultatom 4:0 u Kupu Italije, a posebno je govorio o belgijskom reprezentativcu Radji Nainggolanu i bh. reprezentativcu Edinu Džeki.

Nainggolan je postigao dva pogotka od kojih jedan s 20 metara, na listu strijelaca se upisao i Džeko, a prelijep gol je dao i Stephan El Shaarawy.

"Pokazali smo konstantnost iako je Sampdoria vršila pritisak u prvom poluvremenu, brže prenosila loptu i stvarala nam probleme. Trebalo nam je vremena da pronađemo pravi ritam, sve je bilo bolje u drugom poluvremenu. Mario Rui je uradio posao, ali se umorio pa sam ga izveo iz igre", izjavio je Spalletti.

Potom se osvrnuo na sjajnu partiju Nainggolana.

"Nainggolan je drugačiji od svih, jak je, može igrati na svakoj poziciji i potreban mu je prostor kako bi mogao trčati. Ako ga ograničite, može imati problema, ali je sinoć trčao slobodno i slijedio svoj instinkt. Postao je igrač koji zna sve", rekao je trener Rome.

Edin Džeko sa saigračima (Foto: EPA)
Edin Džeko sa saigračima (Foto: EPA)

Pohvalio je i našeg Džeku.

"Džeko je odličan napadač, visok je i snažan, impresivno se kreće na terenu", istakao je Spalletti.

Zadovoljan je igrom i ostalih igrača.

"Federico Fazio komanduje zadnjom linijom, a Juan Jesus je odigrao odlično. Potrčao je nazad i spriječio Luisa Muriela da izađe sam pred gol. Zadovoljan sam jer su svi dali sve od sebe. Ekipe u Italiji su jake, ako ne pravite dobre rezultate, za trenutak vam sve propadne", završio je Spalletti.