Nogomet
111

Spalleti: Da sam mogao birati napadača, izabrao bih Džeku

Piše: O. T.
Luciano Spalletti (Foto: EPA)
Luciano Spalletti (Foto: EPA)
Luciano Spalletti u novi mandat na klupi Rome kreće sutra kada njegov tim u 20. kolu Serie A dočekuje Veronu. Naglasio je da Vučica nema alibija u meču protiv Verone, a da je lako donio odluku o povratku na klupu. Među ostalima, posebno je govorio i o kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki.

"Nisam prije koristio klasičnog napadača, ali sada ću koristiti i da sam imao šansu birati, odabrao bih Edina Džeku", kazao je Spalleti, te dodao da je izuzetno zadovoljan i kvalitetom koju Roma posjeduje u sredini terena.

Spalleti je u Romi boravio u periodu od 2005. do 2009. godine. Sa njom je osvojio dva puta Kup Italije (2007. i 2008. godine), a poseban trag ostavio je u Ligi prvaka kada je u osmini finala sezone 2007/08 s ukupnih 2:1 izbacio Real Madrid. Upravo protiv Galacticosa Roma igra i ove sezone u osmini finala ovog takmičenja.

Nakon odlaska iz Rome, Spalletti je pet godina proveo u Zenitu s kojim je 2010. i 2012. godine osvajao rusko prvenstvo, a 2011. godine i Kup Rusije. Otkaz u Zenitu dobio je u martu 2014. godine i od tada do preuzimanja Rome bio je bez posla.