Muk u Rimu
50

SPAL šokirao Romu i odnio bodove s Olimpica, Džeko se ispromašivao

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
U devetom kolu italijanske Serie A Roma je dočekala SPAL i šokantno izgubila rezultatom 2:0.

Roma, koja je uvezala tri pobjede u prvenstvu, je bila veliki favorit protiv ekipe koja je poražena u posljednja četiri susreta, no u potpunosti je razočarala svoje navijače.

Prvu priliku na meču promašio je Edin Džeko kada je lijepo primio loptu i šutirao, ali je Milinković-Savić sjajno odbranio i odbio loptu u korner.

Golman SPAL-a je ponovo bio na visini zadatka u 36. minuti kada je zaustavio udarac Florenzija, a već u narednom napadu gosti su poveli. Pellegrini je srkivio penal, a Petagna je bio siguran sa bijele tačke i doveo SPAL u vodstvo.

Džeko je drugu veliku šansu propustio u 55. minuti. Ono što inače ne promašuje Dijamant je promašio, a to je kažnjeno minutu kasnije kada je Bonifazi glavom matirao Olsena za konačnih 2:0.

Roma je do počasnog pogotka mogla stići u 68. minuti, ali je Pellegrini pogodio samo stativu. Gosti su od 75. minute igrali sa igračem manje kada je Milinković-Savić isključen jer je dobio dva žuta kartona zbog zadržavanja vremena, ali domaća ekipa to nije uspjela iskoristiti.