Le Championnat
0

Spahićev Montpellier hvata Bordeaux

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Oko hiljadu policajaca dežurat će za vrijeme utakmice PSG - Sochaux u subotu. Najrizičnija je to utakmica 28. kola Le Championnata.

PSG - Sochaux

Riječ je o prvoj utakmici na Parku prinčeva nakon što je 28. februara u tučnjavama jedan navijač Marseillea zadobio po život opasne povrede. Navijačke grupe sukobile su se prije utakmice, a 38-godišnji navijač od tada je u komi. Domaćin se nalazi na 14. mjestu tabele s 34 osvojena boda, jednim manje od Sochauxa koji je njihov prvi susjed u poretku francuskog nogometnog prvenstva.

Monaco - Bordeaux

Bez obrambenog igrača Marca Planusa (ligamenti koljena) francuski nogometni prvak će u subotu gostovati kod Monaca. Upitan je i nastup kapitena i veznjaka Aloua Diarre (lijevi bedreni mišić). Monacu će u utakmici protiv prvoplasirane ekipe lige nedostajati odbrambeni igrač Djimi Traore (suspenzija) i napadač Park Chu-Young (bedro).

Nancy - Boulogne

Boulogne, pretposljednja ekipa u ligi, u ovoj utakmici ne može računati na odbrambenog igrača Yoanna Lachora koji odrađuje suspenziju od pet utakmica zbog tučnjave s Lyonovim napadačem Bafetimbijem Gomisom. U remiju bez pogodaka Lachor je i izvrijeđao sudiju koji ga je isključio.

Montpellier - Auxerre

Švicarski odbrambeni igrač Stephane Grichting nedostajat će, zbog povrede noge, trećeplasiranom Auxerreu na gostovanju kod drugoplasiranog Montpelliera, našeg Emira Spahića.