Po bodove u Grčku
13

Spahić: Ostvarili smo naš cilj; Misimović: Vjerovali smo u sebe

Piše: J. H.
Zvjezdan Misimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Emir Spahić, kapiten reprezentacije BiH, večeras je Zmajeve vodio u još jednoj pobjedi. Spaha kaže kako je cilj ostvaren a to su bile dvije pobjede iz dvije utakmice. Na drugoj strani, Zvjezdan Misimović kaže kako su igrači vjerovali u sebe što je bilo presudno za utakmicu.

Iako se Spahić pribojavao ranog primljenog gola, to se ipak desilo. Međutim, kada je vidio želju igrača za pobjedom, nije razmišljao da će nešto krenuti po zlu.

"Ono što smo zacrtali u ove dvije utakmice, to smo i ostvarili. Sada idemo u Grčku i probati napraviti jedan pozitivan rezultat. Ako to uradimo, onda će nas teško biti maknuti sa te prve pozicije", kazao je kapiten Zmajeva.

Zvjezdan Misimović je sa večerašnja dva gola postao najbolji strijelac reprezentacije BiH svih vremena. Popularni Miske kaže kako to nije bitno koliko večerašnja pobjeda protiv Latvije.

"Mislim da niti u jednoj minuti nismo izgubili svoju igru. Vjerovali smo u sebe i na kraju smo ubjedljivo pobijedili. Ukoliko ovako budemo igrali protiv Grčke, možemo tamo nešto napraviti. Ali, do tada ima dosta vremena", kazao je Misimović.