Bivši kapiten
2.1k

Spahić odao počast tragično stradalim Ljutim Krajišnicima: Braćo, hvala za svaki sekund

Piše: D. B.
Emir Spahić na dženazi poginulim navijačima (Foto: Arhiv)
Emir Spahić na dženazi poginulim navijačima (Foto: Arhiv)
Bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić oglasio se putem svoje zvanične stranice na Facebooku te je odao počast trojici poginulih navijača iz navijačke grupe Ljuti Krajišnici, koji su stradali prije četiri godine dok su se vraćali iz Kaunasa nakon historijske utakmice protiv Litvanije i plasmana Zmajeva na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Reprezentacija BIH je 15. oktobra 2013. godine kao gost u Kaunasu pobijedila Litvaniju golom Vedada Ibiševića, čime je ovjerila historijski plasman na veliko takmičenje, odnosno na Mundijal u Brazilu. Ta noć je upisana u historiju naše države, ali će se i pamtiti po velikoj tragediji.

U saobraćajnoj nesreći u Poljskoj su poginuli mladići Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, a počast im je emotivnim postom odao Spahić.

"Nikad neću zaboraviti dan kad su moji snovi postali java, dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere...Kaunas (Litvanija)...Vedo Ibisević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu!!!! Suze, osmijeh....oko nas pjesma,slavlje,navijanje....osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni šta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor.... I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske...tri mlada Krajišnika,tri sina bosanskohercegovačka su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije, gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest! Braćo nasa, hvala vam za svaki sekund pažnje, sekiracije, nervoze, pjesme, šutnje...Nikad vas zaboraviti nećemo, nikad!!!!

S neba će se vaš glas za Bosnu čuti, nek' vam je rahmet vječni Krajišnici Ljuti", napisao je Spahić.

Podsjetimo, Emir nakon napuštanja HSV-a u januaru ove godine nije pronašao novi angažman. Nekadašnji kapiten Zmajeva ima 37 godina.