Nogomet
0

SP 2006: 4,5 miliona prijava za 250.000 ulaznica

FENA
Premda do isteka roka prijava za ulaznice za utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj ima još dva dana, Međunarodna nogometna federacija je na svojoj internetskoj stranici do sada primila više od 4.5 miliona zahtjeva za svega 250.000 ulaznica, koliko ih se prodaje u trećem krugu.

Treći krug prijava na FIFA-inoj stranici započeo je 12. decembra prošle godine, a traje do nedjelje u ponoć, nakon čega će se sretnici koji će imati pravo na kupnju ulaznica odrediti ždrijebom. Čak 89 posto svih zahtjeva za ulaznice stiglo je iz Europe, od čega 53 posto iz Njemačke. Zahtjevi su stigli iz 197 zemalja svijeta.

Najviše su tražene ulaznice za utakmice Njemačka - Poljska (14. juna u Dortmundu), Brazil - Australija (18. juna u Munchenu), Švedska - Engleska (20. juna u Kolnu), Nizozemska - Argentina (21. juna u Frankfurtu), te za finalni ogled koji je na rasporedu 9. jula u Berlinu.

Zanimljivo, postoji i nekoliko utakmica za koje kvote nisu popunjene i ulaznica ima dovoljno. To su utakmice Tunis - Saudijska Arabija (14. juna u Munchenu), Saudijska Arabija - Ukrajina (19. juna, Hamburg), Paragvaj - Trinidad & Tobago (20. juna Kaiserslautern), Iran - Angola (21. lipnja u Leipzigu) i Ukrajina - Tunis (23. juna, Berlin).