Nerealna očekivanja
301

Southampton, Crystal Palace i Cardiff zainteresovani za Edina Džeku

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: H. M./Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: H. M./Klix.ba)
Britanski Mirror objavio je informaciju da su ekipe Southamptona, Crystal Palaca i Cardiffa zainteresovane za dovođenje kapitena reprezentacije BiH i jednog od najboljih napadača Evrope Edina Džeke.

Džeko je nedavno odgovorio na pitanje o povratku u Premiership, a kazao je kako je sada možda i prekasno za povratak na Otok.

"Što se tiče Premiershipa, možda je prekasno. Tamo sam proveo lijepe četiri i po godine, uživao sam svake minute na terenu. Jednostavno, volim Englesku i volim Premiership. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, neke stvari nije lako predvidjeti, a moram reći da sam trenutno sretan u Romi", kazao je Džeko nedavno.

Ipak, Mirror je sinoć objavio da Southampton, Crystal Palace i Cardiff prate Džekinu situaciju te da će ga pokušati dovesti u svoje redove. S druge strane, odlazak Dijamanta u jedan od ova tri kluba izgleda kao nemoguća misija s obzirom na to u kakvoj vrhunskoj formi igra najbolji strijelac reprezentacije BiH.

Džeko je prije dvije sezone bio najbolji strijelac Serije A, prošle godine je nosio Romu do polufinala Lige prvaka, a u januaru ove godine bio je blizu transfera u Chelsea. Upravo zbog toga teško je očekivati da ijedan od pomenuta tri kluba ima kapacitet da angažuje Džeku koji, čini se, nikada nije bio u boljoj formi.