Trenutno bez kluba
147

Song: Postao sam milioner u Barceloni, j**e mi se što nisam puno igrao

N. K.
Alex Song i Neymar (Foto: EPA-EFE)
Alex Song i Neymar (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji igrač Arsenala i Barcelone Alex Song (32) danas je bez angažmana nakon što ga je otjerao Sion jer nije želio pristati na smanjenje plate, a u Instagram razgovoru s NBA zvijezdom Pascalom Siakamom prisjetio se nekih detalja iz karijere.

"Mislim da većina nogometaša živi iznad svojih mogućnosti. Iako sam bio osam godina u Arsenalu, dobro sam zarađivao tek u posljednje četiri. Tada mi je plata narasla, ali shvatio sam i koliko sam trošio. Kad sam tek stigao zarađivao sam 15.000 funti sedmično. Bio sam mlad i uzbuđen, želio sam biti ravnopravan s ostalima, izlaziti i kupovati. Vidio bih Thierryja Henryja kako dolazi u predivnom autu, želio sam i ja takav. Otišao sam u salon i kupio ga na rate, ali morao sam ga vratiti za dva mjeseca, sve sam trošio na benzin. Rekao sam im: 'Dajte mi Toyotu, ovaj auto je previše za mene'. Sljedeći trening Thierry me pitao gdje mi je auto, rekao sam mu da je na višem nivou od mene", prisjetio se Song.

Međutim, Song je napokon dobio što je priželjkivao kada ga je angažovala Barcelona.

"Sve vrijeme u Arsenalu nisam uštedio ni 100.000 funti, a svi su mislili da sam milioner. Kad mi je Barcelona ponudila ugovor i kada sam vidio koliko bih zarađivao, nisam dugo razmišljao. Osjećao sam da bi moja žena i djeca trebali imati ugodan život kad se penzionišem. Susreo sam se sa sportskim direktorom. Rekao mi je da neću puno igrati. J***lo mi se za to, znao sam da ću postati milioner", rekao je Song koji se u Barceloni zadržao četiri godine uz dvije posudbe.

Odigrao je 65 utakmica u svim takmičenjima, a može se pohvaliti i jednim golom.