Premiership
8

Son Heung-Min u finišu slomio Newcastle za drugo mjesto Tottenhama

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Tottenhama pobijedili su na Wembleyu u okviru 25. kola Premiershipa ekipu Newcastlea rezultatom 1:0 i tako upisali treći uzastopni trijumf u prvenstvu.

Imali su domaći inicijativu u prvom poluvremenu i nekoliko dobrih prilika, ali nisu mogli pronaći rješenje za sjajnu gostujuću odbranu.

Lucas je 17. minuti propustio prvu veliku priliku na meču, a Lamela je osam minuta kasnije pogodio prečku. Potom je Lucas propustio još jednu dobru šansu pa se mreže u prvom dijelu nisu tresle.

Prvu priliku za Newcastle na susretu propustio je Rondon, kada je u 52. minuti pogodio stativu. Šest minuta kasnije na drugoj strani Trippier je upropastio dobru šansu, a Pijetlovi su goste slomili tek sedam minuta prije kraja utakmice.

Llorente je pratio jednu duboku loptu i sjajno je prsima primirio za Son Heung-Mina, koji je rezantnim udarcem posprema u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača i konačnih 1:0.

Tottenham je preskočio Manchester City i sada je na drugom mjestu Premiershipa s četiri boda manje od lidera Liverpoola, ali i utakmicom više. Newcastle je ostao na 14. poziciji.

Tabela: