Premiership
248

Solskjaerov Manchester United melje sve redom, Chelsea opet kiksao kući

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda upisala je četvrtu uzastopnu pobjedu, a oni su u susretu 21. kola engleskog Premiershipa porazili Newcastle rezultatom 2:0.

Ole Gunnar Solskjaer fantastično je započeo trenersku karijeru na klupi Crvenih đavola. Nakon što je Manchester United slavio na gostovanju kod Cardiffa, a nakon toga pobijedili su i Huddersfield i Bournemouth, ekipa s Old Trafforda večeras je pobijedio Newcastle na gostujućem terenu rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a vodstvo gostima donio je Romelu Lukaku iz faktički prvog dodira na utakmici. Rashford je šutirao iz slobodnog udarca, golmanu Newcastlea lopta ispada iz ruku, a na pravom mjestu bio je Belgijanac koji pogađa za 1:0.

Konačnih 2:0 postavio je Rashford na asistenciju Alexisa Sancheza.

Ole Gunnar Solskjaer je tako postao tek drugi menadžer u historiji Manchester Uniteda koji je upisao pobjede na prve četiri utakmice. Prije njega to je pošlo za rukom Mattu Busbyju 1946. godine.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Chelsea je na svom terenu drugi put uzastopno ostao bez pobjede. Nakon što su prije dva kola poraženi od Leicestera, ekipa Maurizija Sarrija ovaj put odigrala je susret bez pogodaka protiv Southamptona. Najbolju priliku imali su u prvom poluvremenu kada je Rudiger sjajno uposlio Hazarda, a ovaj sa svega nekoliko metara u glavu pogađa gostujućeg golmana.

U drugom poluvremenu Plavci su svim silama pokušavali doći do pobjede, ali u tome nisu uspjeli, pa je meč završen bez pogodaka.

Crystal Palace je upisao izuzetno bitnu pobjedu na gostovanju kod Wolvesa, a ekipa koju s klupe predvodi Roy Hodgson slavila je rezultatom 2:0. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a šok domaćim navijačima priredio je Ayew u 83. minuti kada pogađa za 0:1.

Wolves je nakon toga bacio sve karte u napad, pokušali su u finišu doći makar do jednog boda, a kada u tome nisu uspjeli, Bennett je napravio penal i Milivojević pogađa s bijele tačke za konačnih 0:2.

Odličan meč odigrale su i ekipe West Hama i Brightona, a na Olimpijskom stadionu u Londonu rezultat je glasio 2:0. Galebovi su preko Stephensa i Duffyja u 56. i 58. minuti stigli do ekspresnog vodstva od 2:0, ali je istom mjerom uzvratio Arnautović s dva brza pogotka u 66. i 68. minuti.

Huddersfield je na domaćem terenu poražen od Burnleyja rezultatom 2:1. Mounie je doveo domaće u vodstvo u 33. minuti, ali je samo sedam minuta nakon toga Wood poravnao na 1:1. Pobjedu gostima donio je Barnes u 74. minuti.

U posljednjem meču Bournemouth i Watford odigrali su sigurno najbolje prvo poluvrijeme u ovoj sezoni engleskog Premiershipa. Deeney je s dva pogotka u 14. i 27. minuti doveo Watford u vodstvo od 2:0, ali su Ake i Wilson od 34. do 37. minute poravnali na 2:2.

Samo minut nakon toga Sema pogađa za novo vodstvo Watforda, ali Fraser u 40. minuti postiže šesti pogodak u prvom poluvremenu za 3:3.

U drugom poluvremenu gledaoci su vidjeli potpuno drugačiju igru, a nakon sjajnog prvog poluvremena obje ekipe kao da su podigle ručnu i na kraju je meč završen rezultatom 3:3. Asmir Begović branio je svih 90 minuta za domaći tim.

Tabela:

Rezultati by SofaScore