Podrška za United
64

Solskjaer pozvao Fergusona da održi motivirajući govor prije meča s Liverpoolom

Klix.ba
Ferguson pozvan kao pojačanje uoči duela s Kloppovim Liverpoolom
Ferguson pozvan kao pojačanje uoči duela s Kloppovim Liverpoolom
Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer rekao je uoči derbija s Liverpoolom u okviru 27. kola Premiershipa kako će pobjednika odlučiti detalji.

Crveni vragovi se nalazi u odličnoj formi od dolaska Norvežanina, upisao je 11 pobjeda na 13 utakmica, a jedini poraz doživio je od PSG-a u osmini finala Ligi prvaka (2:0).

"Moramo mnogo bolje nego protiv Parižana. Neophodno je izvuči pouke iz te utakmice i da ostanemo fokusirani. Čeka nas veliki meč, veliki protivnik i odlučit će detalji. Ipak, više nismo autsajderi. Ljudi nas konačno poštuju", rekao je Solskjaer.

United je četvrti na tabeli Premiershipa sa 51 bodom, jednim više od petoplasiranog Arsenala i šestoplasiranog Chelseaja.

"Neću gledati šta oni rade, zanima me samo moj tim. Do kraja sezone vodit će se velika borba. Tri 'konja' za prvo mjesto i tri 'konja' za četvrto. Mislim da mi idemo u pravom smjeru", poručio je Solskjaer.

Norveški trener je najavio da bi Sir Alex Ferguson mogao održati motivirajući govor uoči utakmice.

"On je dobrodošao da priča s igračima ukoliko to želi jer znamo koliko mu znači okršaj s Liverpoolom. Mislim da moji igrači znaju koliko to znači za sve u Unitedu", rekao je Solskjaer.

Dvoboj između Uniteda i Liverpoola igra se u nedjelju s početkom od 15:05 sati na Old Traffordu.