Poštedio ga
7

Solskjaer otkrio jezivu pozadinu priče: Lindelof nije igrao jer su mu prijetili smrću

Klix.ba
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer otkrio je nakon pobjede Crvenih đavola protiv Watforda rezultatom 2:1 da je defanzivac tima s Old Trafforda Victor Lindelof dobio ozbiljne prijetnje smrću i da iz tog razloga nije igrao u susretu 32. kola engleskog Premiershipa.

Manchester United je slavio golovima Rashforda i Martiala, a kada je norveški stručnjak dobio pitanje o razlogu zbog kojeg Lindelof nije igrao protiv Watforda, Solskjaer je iskreno rekao o čemu je riječ.

"Lično sam smatrao da Lindelof ne treba igrati protiv Watforda jer je nakon napuštanja reprezentacije Švedske dobio prijetnje smrću. Morao je riješiti određene stvari i mislim da je za njega bolje bilo što je preskočio ovaj meč", otkrio je menadžer Manchester Uniteda.

Lindelof je ove sezone odigrao ukupno 33 utakmice za Manchester United, a u klub je stigao iz Benfice 2017. godine u transferu vrijedom 35 miliona eura.

Šveđanin je nedavno iz ličnih razloga napustio reprezentaciju i vratio se u Manchester, ali njegova odluka da napusti saigrače očigledno se nije svidjela baš svima. Policija je odmah otvorila istragu i pokrenula proces.