Žele osvojiti FA cup
3

Solskjaer: Manchester United može pobijediti u svakoj utakmici do kraja sezone

Klix.ba
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Norveški trener Ole Gunnar Solskjaer upisao je maksimalne četiri pobjede na početku menadžerske karijere u Manchester Unitedu, a on je pred utakmicu FA kupa protiv Readinga rekao da njegov tim i on u svaku utakmicu ulaze sa željom da dođu do trijumfa.

Solskjaer je na klupu Manchester Uniteda došao kao privremeno rješenje nakon što je klub otpustio Josea Mourinha, a Crveni đavoli su u prve četiri utakmice pod vodstvom novog trenera postigli 14 pogodaka. Uz to, upisali su maksimalne četiri pobjede protiv Cardiffa, Huddersfielda, Bournemoutha i Newcastlea.

U posljednjem kolu tim s Old Trafforda pobijedio je Newcastle na gostujućem terenu, a pogotke su postigli Lukaku i Rashford. Sljedeći meč Manchester United igra protiv Readinga u prvoj rundi FA cupa, a nakon toga ih očekuje veliki derbi protiv Tottenhama.

"Očigledno je da kada dođete u ovakav klub očekujete pobjede. Kada pobijedite četiri utakmice, onda očekujete pobjedu i u sljedećim. Mislim da možemo pobijediti svaku pojedinačnu utakmicu", kazao je Solskjaer.

On je nakon toga rekao da je cilj Manchester Uniteda doći do finala i osvojiti ovo takmičenje te da je igrati tu utakmicu na Wembleyju nešto zaista posebno.

"Razmišljamo o osvajanju FA cupa, a igrati finale ovog takmičenja je nevjerovatno. Ja sam igrao 1999. godine na Wembleyju i mislim da je to bila posljednja utakmica na ovom stadionu. Gledao sam puno finala FA kupa kao dijete, a hodati od svlačionice do terena je nevjerovatno. To je razlog zbog kojeg želimo doći do finala, bez obzira na to ko nam je konkurencija, jer želimo osvojiti ovo takmičenje", istakao je još uvijek privremeni trener Manchester Uniteda.

Na kraju, Solskjaer je kazao da se od kluba kakav je Manchester United uvijek očekuje da pokuša osvojiti ovaj trofej.

"Nisam siguran da li očekujete da se osvoji ovaj trofej, ali manje-više to se uvijek očekuje od ovog kluba i igrača koje imamo", završio je Solskjaer.

Manchester United je posljednji put osvojio FA cup 2016. godine kada im je pobjedu donio Jessea Lingard pogotkom za 2:1 u produžecima protiv Crystal Palacea.