Očekuje nas spektakl
21

Solskjaer i Guardiola imali žestok uvod u veliki Manchesterski derbi

Klix.ba
Solskjaer i Guardiola
Solskjaer i Guardiola
Manchester United i Manchester City večeras od 21:00 sati na Old Traffordu igraju veliki derbi koji će donijeti mnoge odgovore na ambicije oba kluba u završnici Premiershipa.

Crveni đavoli su u velikom padu forme, a trener Ole Gunnar Solskjaer je uoči utakmice odlučio optužiti ekipu najvećeg protivnika za prljavu igru i grubost.

"Cityjevi igrači su vješti s loptom, ali kada je izgube, kreću s udaranjem po nogama i lupanjem zglobova. Neće nam dozvoliti lake kontre jer će nas stalno faulirati, nemam nikakve dileme oko toga", rekao je Solskjaer.

S druge strane, Guardiola nije mogao vjerovati kako mu Solskjaer vratio nakon što je norveškog trenera branio tokom velike krize u Unitedu.

"Da li je stvarno to rekao? Samo me zanima kako mi uspijevamo s tako prljavom igrom imati po 65 ili 70 posto posjeda lopte? Ne sviđa mi se to. Moja ekipa nikako se ne temelji na takvim metodama. Moram demantovati navode da svojim igračima nalažem da protivničke kontre zaustavljaju taktičkim prekršajima. U deset godina koliko sam trener, pripremajući ekipu za utakmicu nikad, ali baš nikad nisam ni pomislio igračima narediti da fauliraju protivnike", poručio je Guardiola.

Solskjaerove optužbe nemaju potporu ni u statistici budući da je United na protivničkoj polovini napravio 195 prekršaja, dok ih City na istom dijelu terena ima 25 manje. Također, Građani su dobili 26 žutih kartona manje od Uniteda te tri crvena kartona manje.