Engleski mediji
0

Solskjaer dobio svog nasljednika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Federico Macheda proživljava zvjezdane trenutke svoje kratke karijere. Do jučer niko nije čuo za njega, ali nakon dvoboja s Aston Villom u 31. kolu engleskog nogometnog prvenstva to će se sasvim sigurno promijeniti.

Ovaj 17-godišnji talijanski napadač stigao je na Old Trafford 2007. godine iz Lazija, a protiv Aston Ville je u svom premijernom službenom nastupu za Manchester United zabio odlučujući gol za pobjedu 3-2 u drugoj minuti sudijske nadoknade.

I učinio je to na poseban način, sjajnim udarcem desnicom iz okreta u sami ugao Aston Villinog gola s nekih trinaestak metara iskosa s lijeve strane. Manchesterovi navijači danas slave njegovo ime, a engleski mediji pišu o nasljedniku Ole Gunnara Solskjaera, norveškog napadača poznatog po nadimku “Ubica dječjeg lica”.

Engleski mediji povlače također paralelu između Liverpoola i Manchestera navodeći kako su obje ekipe u 31.kolu pobjede upisale u drugoj minuti sudijske nadoknade, te kako bi Machedin gol na kraju sezone mogao biti odlučujući za odbranu naslova prvaka “crvenih vragova”.