Sudije potpuno zakazale
9

Šok za klub s Malte koji je izbacio Velež, Levski od UEFA-e zatražio ponavljanje utakmice

H. H.
Igrač Hamruna je zakoračio na polovinu Levskog prije nego su krenuli s centra
Igrač Hamruna je zakoračio na polovinu Levskog prije nego su krenuli s centra
Nogometaši Hamrun Spartansa s Malte, koji su izbacili Velež u 2. pretkolu UEFA-ine Konferencijske lige, eliminisali su i Levski iz Sofije i plasirali se u play-off, ali sada bi šokantno mogli ostati bez historijskog rezultata zbog nevjerovatnog, prije svega, sudijskog previda.

Levski je u prvom meču na Malti slavio rezultatom 1:0, no u uzvratnom meču nogometaši Hamruna pokazali su kvalitet te su došli su u vodstvo golom koji je postigao Guillaumier u 78. minuti. Činilo se da će Levski ipak proći kada je u 91. minuti Tsunami pogodio za 1:1, no Camenzuli u 92. minuti pogađa za 2:1 i odvodi meč u produžetke.

Nakon što nije bilo pogodaka, putnik u play-off odlučen je penalima, a tu su više sreće i znanja imali gosti s Malte.

Ipak, Levski je zvanično podnio žalbu UEFA_i i traži ponavljanje utakmice, jer je prije drugog gola Maltežana, koji je pao u sudijskoj nadoknadi, odmah nakon izjednačujućeg gola Bugara, jedan igrač Hamruna ranije ušao na polovinu Levskog.

Da stvar bude gora, u pitanju je asistent kod gola, koji je ranije utrčao u teren i ubrzo i dobio loptu, koju je kasnije vratio strijelcu gola Camenzuli.

Sudija Ištvan Kovač iz Rumunije je previdio taj detalj, a sada Levski traži ponavljanje utakmice.

"Obavještavamo vas da je tim pod vodstvom izvršnog direktora Ivajla Ivkova uložio protest UEFA-i i tražimo ponavljanje meča sa Hamrunom. Predstavljamo i dokaze za grubo kršenje pravila od strane glavnog sudije i njegovih pomoćnika, što je utjecalo na ishod utakmice. Slučaj hitno treba da ispita kontrolni, etički i disciplinski komitet UEFA-e", navodi se u saopštenju Levskog.

Hamrun Spartans je u play-offu za ulazak u grupnu fazu trebao igrati protiv beogradskog Partizana koji je ispao u 3. pretkolu Evropske lige, ali sada je na potezu UEFA i o svemu će se odlučivati za zelenim stolom.