Nogomet
0

Šok u Bayernu: Schweinsteiger mora na novu operaciju

Totalsport
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Ljubitelje bavarskog nogometnog kluba Bayerna zadesila je ovoga petka loša vijest. Vrlo važan "kotačić" ekipe, Bastian Schweinsteiger (29), mora ponovno na operaciju desnog stopala.

Vijest je otkrio Bayernov ljekar Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, koji se brine o sjajnom njemačkom veznjaku otkako je ljetos bio podvrgnut prvoj operaciji.

"Tokom kontrola posljednjih sedmica naišli smo na povećano okoštavanje u desnom stopalu. Da bi se spriječio još veći problem, potrebna je nova operacija", rekao je Bayernov ljekar.

Schweinsteiger je, logično, bio iznimno nesretan takvim raspletom situacije, ali je istovremeno izrazio veliku želju da se ponovno vrati na travnjak, no ovoga puta bez bolova.

"Posljednjih sedmica stopalo me jako bolilo. Pokušavao sam trenirati i igrati, ali došli smo do tačke kada je operacija neizbježna. Nadam se da ću se ubrzo vratiti i ponovno zaigrati nogomet bez ikakvih bolova i smetnji", rekao je njemački reprezentativac.

Kada će Schweinsteiger biti podvrgnut operaciji i kada će se vratiti na travnjak zasada nije poznato, no gotovo je sigurno da je polusezona za njega završena.