Pojačanje Sarajeva
4

Šofranac: Rezultat u Širokom neće izostati ako ponovimo igru s priprema

Klix.ba
Aleksandar Šofranac (Foto: FK Sarajevo)
Aleksandar Šofranac (Foto: FK Sarajevo)
Nadolazećeg vikenda nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine. Nogometaši Sarajeva drugi dio sezone otvaraju gostovanjem u Širokom Brijegu.

Svoja očekivanja uoči utakmice prenio je Aleksandar Šofranac, defanzivac Bordo kluba, koji je u zimskom prelaznom roku stigao u klub.

"Prva zvanična utakmica u nastavku sezone nam donosi odmah derbi i mogu reći da smo jako motivisani za predstojeću utakmicu. Znamo šta nam sve utakmica u nedjelju može donijeti. Vjerujemo da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Sigurno je da neće biti jednostavno, Široki Brijeg je jedna dobra ekipa, međutim, i mi itekako imamo svoje kvalitete. Iza nas su vrhunske pripreme i ekipa s nestrpljenjem očekuje prvo kolo. Ako ponovimo igru i pristup sa priprema, rezultat u Širokom Brijegu neće izostati", rekao je Šofranac, dodavši:

"Mogu reći da smo jako dobro pripremljeni za utakmicu i da je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou. Protekle sedmice su bile dosta naporne za nas i sada je došlo vrijeme da sve ono što smo radili i prenesemo na ligaško takmičenje. Ambicije za polusezonu su velike. Vjerujem u našu ekipu, u ovaj odličan kolektiv."

Sarajevo gostuje Širokom Brijegu u nedjelju, a utakmica koja je u direktnom prenosu na MOJA TV počinje u 17:30 sati.