Nogomet
14

Snijeg nije omeo bh. reprezentativce: Optimistično trenirali pred utakmicu s Grčkom

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pomoćni trener fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Perić danas se obratio medijima prije treninga u Zenici u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Grčke, koja će u nedjelju biti odigrana u Atini, izjavivši da na okupljanje još nije stigao Sead Kolašinac. Medijima se obratio i Ervin Zukanović.

"Nemamo informaciju za Kolašinca i još nije definitivno da li će doći, ali se nadamo da će stići na pripreme. Imamo dogovor s klupskim ljekarima te smo stvorili uzajamno povjerenje tako da ga naši ljekari ne trebaju pregledati", izjavio je Perić i dodao da u svakoj utakmici ima pritiska te da su se naši reprezentativci navikli nositi i s većim pritiscima od Grčke.

Vremenske neprilike i snijeg nisu pokvarili plan naše reprezentacije u Zenici. Treninge su nastavili na zatvorenom terenu.

"Igrači rade odlično, divota je raditi u ovakvoj atmosferi", izjavio je trener Perić.

Emir Spahić je zbog manje povrede sinoć trenirao individualno kako bi bio u optimalnoj formi za utakmicu u Grčkoj. Bosanskohercegovački reprezentativac Ervin Zukanović pred utakmicu s Grčkom nije krio zadovoljstvo pripremama i atmosferom u bh. taboru.

"Treći dan smo ovdje i atmosfera u timu je veoma dobra. Danas zbog snijega ne možemo odraditi trening na terenu vani, ali se nadamo da će biti bolji uslovi narednih dana, kako bismo odradili vanjske pripreme", izjavio je Zukanović.

Zukanović smatra da će utakmica u nedjelju biti izuzetno teška za obje ekipe.

"Ovo će biti teška utakmica jer obje ekipe traže bodove i bit će neizvjesno za drugo mjesto. Međutim, raspoloženje igrača utječe na reprezentaciju i nadam se da ćemo tako nastaviti", izjavio je Zukanović i dodao da ekipa Grčke ima dobre igrače te se očekuje borbena utakmica.

Za kraj je rekao kako je bitno djelovati kao ekipa te da očekuje pobjedu ukoliko sve bude prema planu.