Hoće li pasti konačna odluka?
0

Sneijder od sljedeće nedjelje u Unitedu?

FENA
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Trener nogometaša milanskog Intera Gian Piero Gasperini potvrdio je da će budućnost Wesleyja Sneijdera biti poznata naredne nedjelje.

Holandski reprezentativac je u prethodnih nekoliko nedjelja povezivan sa Manchester Unitedom, koji traži zamjenu za Paula Scholesa, koji se oprostio od nogometa.

"Što se tiče glasina da Sneijder odlazi, o tome ćemo razgovarati naredne nedelje”, rekao je Gasperini u Pekingu nakon poraza Intera od Milana u finalu Superkupa Italije sa 2:1.

"Crveni đavoli" su spremni da za Sneijdera izdvoje oko 40 miliona eura, a izvršni direktor šampiona Engleske David Gill je nagovijestio moguć dogovor tvrdnjom da će United dovesti još jednog igrača svjetske klase prije isteka prijelaznog roka.

Sam Sneijder i menadžer Uniteda Alex Ferguson nisu komentarisali potencijalni transfer, dok je Škot prošle nedjelje negirao da je klub dao 27-godišnjem Holanđaninu "uzmi ili ostavi" ponudu.

Prethodnih dana pojavile su se informacije da je i Manchester City zainteresovan za Sneijdera, ali su "građani" to demantovali.