Ljut zbog pritiska
2

Sneijder: Ne odugovlačim odluku zbog novca

Totalsport
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Interov predsjednik Masimo Moratti nedavno je izgubio strpljenje kada je u pitanju transfer holandskog veznog igrača Wesleyja Sneijdera, te je apelirao na njega da donese odluku do početka ove sedmice.

Njegov "ultimatum" je prošao, a Snedijer još uvijek ne zna hoće li prihvatiti ponudu Galatasarayja ili Liverpoola ili nekog trećeg kluba. Turski i engleski klub su otprilike ponudili slične uvjete, a odšteta iznosi oko 10 miliona eura.

No, 28-godišnji Sneijder još uvijek nije dao nikakav znak, niti je odlučio gdje će nastaviti karijeru. Uz to, ljut je što ga pritišću sa svih strana i požuruju.

"Nemam pojma zašto se takva atmosfera stvorila oko mene. Ljudi moji, prijelazni rok traje do 31. januara i mogu razmišljati do tog dana ako želim. Pustite me na miru, ovo je za mene važna odluka u delikatnom trenutku karijere", rekao je Sneijder u razgovoru za La Gazzettu dello Sport i dodao:

"Isto tako, moram nešto riješiti, a to je činjenica da moja odluka ne ovisi o novcu. Čujem da se priča kako odugovlačim jer čekam što jaču finansijsku ponudu. To su gluposti."