Prekršio zabranu
1

Sneijder na Twitteru: Nisam u ekipi za sutrašnju takmicu

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: Arhiv/AFP)
Wesley Sneijder (Foto: Arhiv/AFP)
Iako mu je uprava italijanskog prvoligaša Intera zabranila korištenje društvene mreže Twitter, Holanđanin Wesley Sneijder prekršio je naredbu obavijestivši svoje navijače da neće zaigrati protiv Neftčija.

"Moj suprug ne smije više koristiti Twitter. Takva je odluka kluba. Ne smije čak ni pisati poruke podrške klubu. Žao mi je jer uvijek daje sve od sebe za ekipu. Ali dobro, vratit će se on pobjedničkim navikama s Interom", napisala je na svom Twitter-profilu Sneijderova supruga Yolanthe početkom novembra.

"Za one koji se pitaju da li sam u kadru ekipe za sutrašnju (četvrtak) utakmicu protiv Neftčija - ne, nisam! Sretan Božić svim Holanđanima", napisao je Sneijder manje od mjesec dana nakon zabrane.

Podsjetimo, Sneijder je trenutno "u kazni" jer ne želi pristati na produženje ugovora uz smanjenje sedmične plate, te ga trener Andrea Stramaccioni, iako je zdrav, uopće ne "doživaljava".

Manchester United nada se da bi mogao iskoristiti ovakvu situaciju, te u zimskom prijelaznom roku dovesti sjajnog Holanđana u svoje redove.

Inter u četvrtak, u rezultatski nebitnom susretu, dočekuje Neftči, nakon što je još prije dva kola osigurao plasman u sljedeću fazu takmičenja.