Povratak majstora
3

Sneijder krenuo Robbenovim stopama: Još jedan legendarni Holanđanin prekida nogometnu penziju

F. Z.
Wesley Sneijder (Foto: EPA-EFE)
Wesley Sneijder (Foto: EPA-EFE)
Wesley Sneijder razmišlja o prekidu nogometne penzije kako bi se vratio na teren i igrao naredne sezone, javili su mediji u Holandiji.

Ovaj 36-godišnjak počet će trenirati ovog mjeseca s amaterskom ekipom DOS Holland Stichtse Boys (DHSC) iz Utrechta, a karijeru bi trebao nastaviti u puno poznatijem klubu iz rodnog grada - FC Utrechtu.

Sneijder je upisao rekordna 134 nastupa u dresu Holandije, a igrao je i za Ajax, Real Madrid i milanski Inter s kojim je osvojio i titulu prvaka Evrope.

Povratak Wesleya na teren najavio je i njegov brat Jeffrey koji je dio tehničkog osoblja DHSC-a, a tehnički direktor FC Utrechta Jordy Zuidam također je govorio o njegovom povratku.

"Da budemo potpuno jasni, fizički spreman Sneijder je jako interesantan projekat za FC Utrceht, lopta je u njegovim nogama, sve je sada do njega", rekao je Zuidam.

Godinu dana nakon odlaska u penziju na nogometne terene vratio se i Arjen Robben, a to je saopćio prošlog mjeseca. Bivši nogometaš PSV-a, Chelseaja, Real Madrida i Bayerna igrat će u dresu kluba u kojem je ponikao - Groningena. Čini se da je i Sneijder odlučio krenuti njegovim stopama.