Süper lig
0

Sneijder debitirao, Galatasaray dobio derbi

Totalsport
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Holandski nogometaš Wesley Sneijder imao je vatreni debi u dresu Galatasaray. U velikom derbiju 19. kola turske Süper Lig Galatasaray je na svom terenu pobijedio Beşiktaş 2-1.

U igru je Sneijder, kojeg su navijači aktuelnog prvaka Turske dočekali kao veličanstvo, ušao u 57. minuti kada je rezultat već bio 2-1. No, u tih posljednjih pola sata se Galatasaray više branio budući je imao igrača manje na terenu. Brazilac Felipe Melo, igrač sklon isključenjima i nepromišljenim potezima, dobio je crveni karton u 61. minuti.

Ipak, Galatasaray je očuvao prednost do kraja, te je potvrdio prvo mjesto na tabeli. Ima Galatasaray pet bodova više od Fenerbahçea i Beşiktaşa.

Već u 3. minuti je pogotkom 21-godišnjeg Emrea Çolaka domaćin poveo 1-0, a u zadnjim trenucima prvog dijela je Galatasaray već vodio 2-0 nakon pogotka Španca Riere. Čim je krenuo nastavak Sivok je smanjio za goste, ali je tako ostalo do kraja.

Turska Süper Lig, 19. kolo: Galatasaray - Beşiktaş 2-1 (Çolak 2, Riera 45 / Sivok 46) Kayserispor - Antalyaspor 2-0 (Yilmaz 3, Bobo 21)

Redoslijed: 1. Galatasaray 36, 2. Fenerbahçe 31, 3. Beşiktaş 31, 4. Antalyaspor 30, 5. Kasimpaşa 29...