Nastava obustavljena
30

Snaga jednog gola: Urnebesno slavlje urugvajske djece nakon gola protiv Egipta

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Pobjednički gol Urugvaja u meču protiv Egipta na Svjetskom prvenstvu raspametio je učenike jedne osnovne škole u Urugvaju, a video na kojem djeca slave pogodak obišao je svijet.

Urugvaj je u 1. kolu grupe A igrao protiv Egipta, a do pobjede je stigao golom Josea Gimeneza u 89. minuti. Gol je Urugvaju uveliko povećao šanse za plasmanom u osminu finala pošto do kraja grupne faze igraju protiv domaćina Rusije i autsajdera Saudijske Arabije.

Na društvenim mrežama kruži video djece iz jedne osnovne urugvajske škole na kojem su prikazani posljednji momenti meča. Tako se može vidjeti i trenutak kada Gimenez postiže gol, a djeca istrčavaju iz škole u dvorište i razdragano slave gol.

Ranije je objavljeno da se nastava u urugvajskim školama neće obavljati za vrijeme utakmica koje Urugvaj igra na Mundijalu u Rusiji.

"Volim ovo. Nogomet, narod. Ništa slično ovom", napisao je legendarni napadač Engleske Gary Lineker na Twitteru u opisu videa na kojem djeca slave gol, a on nije jedini koji je podijelio video i iskazao oduševljenje zbog reakcije urugvajskih osnovaca.