Maradona
0

"Smrznem se kada vidim sastav Brazila"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Šestog dana septembra publika u argentinskom Rosariju će svjedočiti velikom, možda i najvećem nogometnom duelu na svijetu, koji takav epitet nosi decenijama unazad.

Nogometaši Argentine će dočekati Brazil u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2ca je, 010. godine u Južnoafričkoj republici. Utakmiu ovom momentu, daleko bitnija Argentini jer njena pozicija na tabeli ne nudi toliko mirnoće prije "dvoboja svih dvoboja".

Ekipa koju vodi Diego Armando Maradona se nalazi na četvrtom mjestu, posljednjem koje direktno vodi na Svjetsko prvenstvo. Prvi je, pak, Brazil sa 27 bodova, slijedi Čile sa 26, pa Paragvaj sa 24 i Argentina sa 22. Popularni "gaučosi" imaju samo dva boda viška u odnosu na peti Ekvador koji prijeti.

  • Gladniji smo od Brazilaca! U tome vidim našu veliku prednost prije tog susreta. Isto tako, mi smo Argentinci i nismo skloni takvom kiksu, odnosno porazu, pred svojom publikom - hrabri i sebe i svoje igrače i navijače Maradona.

Potom je jedan od najboljih nogometaša svih vremena priznao:

  • Smrznem se kada vidim udarnu momčad Brazila. Stvarno su jaki, izbornik Dunga je to odlično posložio i djeluju zastrašujuće. Koga bih izdvojio? Kaku i Robinha.