Nogomet
31

Smirivanje strasti: Canin otac poručio da će kleknuti pred Ćurčića i poljubiti ga

Klix.ba
Lorik i Agim Cana
Lorik i Agim Cana
Otac kapitena Albanije Lorika Cane i njegov agent Agim, čovjek koji je poslije prekinutog susreta u Beogradu između Srbije i Albanije izgovorio najgore stvari o srbijanskom narodu, sada smiruje strasti.

On je u razgovoru za Sportski žurnal pohvalio ponajviše selektora Srbije Radovana Ćurčića, ali se prisjetio i nekih nemilih scena s prvog susreta.

"Sve će proteći u duhu fair-playa, siguran sam. U pitanju je sport", počeo je priču Agim Cana.

"Ljudi koji ne zaslužuju da budu na tribinama neće ni biti. Ovo nije rat. Za mene je svjetski čovjek Radovan Ćurčić, selektor Srbije, poslije izjava koje je davao posljednjih dana. Kada ga budem sreo, kleknut ću, čestitat ću mu i poljubiti ga. Pravi je sportista, izjavio je Agim Cana.

Bivši fudbaler Prištine i zagrebačkog Dinama uvjerava da Srbijanci nemaju razloga za strah, jer, kako kaže, otkako postoji Albanija nikakvih ekscesa nije bilo.

"Imam informaciju da je angažovano 1.500 policajaca. Vojska nema šta da traži na utakmici. Civilizovani smo ljudi. Ranije su reprezentacije dolazile u Tiranu i pobjeđivale nas sa dva-tri gola razlike i uvijek su ispraćane aplauzom".

Na pitanje da li očekuje da Stefan Mitrović bude posebno na udaru zbog spuštanja drona na stadionu Partizana, Cana kaže da se takvo nešto neće dogoditi, ali pomenuo je i "neprikladno ponašanje" Aleksandra Mitrovića na tom susretu.

"Sve će proći u najboljem redu. Stefan je pokušao smiriti situaciju, tako je kod nas ta reakcija shvaćena. Aleksandar Mitrović je napravio grešku kada je udarao našeg igrača tokom prekida u Beogradu, dok su ostali predvođeni Ivanovićem i Kolarovim smirivali strasti i branili naše igrače. Samo on se pravio pametan, što apsolutno nije uredu. Ali sve je zaboravljeno, sada smo okrenuti isključivo fudbalu", poručio je Agim Cana.