Drugačiji status
48

Smalling dominira u Seriji A: Preporodio se nakon što su ga ismijavali u Unitedu

N. K.
Smalling se preporodio (Foto: EPA-EFE)
Smalling se preporodio (Foto: EPA-EFE)
Jedan od onih igrača kojima se publika voljela rugati na terenima Premiershipa je Chris Smalling, koji je u devet godina igranja za Manchester Uniteda često djelovao nespretno s mnogim kiksevima.

Početkom ove sezone otišao je na posudbu u Romu, a emocije kod navijača Crvenih vragova prilikom odlaska bile su pomiješane - od onih iskrenih želja za dobar nastavak karijere do zlonamjernih ironičnih poruka.

Ipak, Smalling se sjajno uklopio u Romu te je našao mjesto u prvih 11 nakon što je propustio prve tri utakmice zbog povrede.

Trenutno je, prema Whoscoredu, najbolji štoper Serije A s prosječnom ocjenom 7,5 u šest nastupa, a očekivano je najbolji u ligi u zračnim duelima, dok ga ove sezone još niko nije predriblao, ni u prvenstvu ni u Evropskoj ligi.

U sinoćnjoj pobjedi protiv Udinesea postigao je i prvi pogodak u sezoni, a pored dobrih igara, uči i italijanski jezik pa se čini kako bi mogao i trajno ostati u Rimu.

Naime, poznati italijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio objavio je kako u Romi već rade na otkupu ugovora od Uniteda na kraju sezone.