Nogomet
0

Službeno: Pique produžio ugovor s Barcelonom

Totalsport
Gerard Pique (Foto: AFP)
Gerard Pique (Foto: AFP)
Barcelona je putem službene stranice objavila kako je 27-godišnji srednji odbrambeni igrač Gerard Pique produžio ugovor s klubom do ljeta 2019. godine.

Piqueov dosadašnji ugovor je vrijedio do juna 2015. godine, odnosno do završetka iduće sezone. Novim ugovorom vezat će se za klub za idućih pet sezona.

Ova vijest iz katalonskog giganta stiže sedam dana nakon što je Lionel Messi potpisao vjernost klubu do ljeta 2018. godine, dakako, uz poboljšane uvjete u ugovoru koji će mu donositi zaradu od minimalno 20 miliona eura godišnje, odnosno nakon što je za novog trenera kluba potvrđen Luis Enrique.

"Barcelona mora biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Mora osvajati naslove i osjećati se kao jedna od najboljih ekipa u Evropi. Imamo sve potrebne 'sastojke' da se vratimo na sami vrh", rekao je Pique nakon potpisivanja novog ugovora.

Pique je rođen u Barceloni, te je u istoimenom klubu započeo karijeru u mlađim uzrastima, ali se 2004. godine preselio u Manchester United koji je bio njegov prvi klub u seniorskoj karijeri. Odigrao je sezonu 2006/07 na posudbi u Zaragozi. Na Old Traffordu se nikada nije uspio izboriti za status standardnog prvotimca, pa se 2008. godine vratio u Barcelonu.

Za katalonski klub je Pique odigrao 266 utakmica. Osvojio je četiri naslova državnog prvaka, te po dva u Kupu kralja i u Ligi prvaka.