Nogomet
0

Službeno: Odbačena žalba Luisa Suareza

Totalsport
Žalbena komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) odbacila je u četvrtak žalbu Luisa Suareza i Urugvajskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, Suarez (27) je u dvoboju protiv Italije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao suparničkog stopera Giorgija Chiellinija. S obzirom da mu je to bio već treći takav ispad u karijeri, kažnjen s devet utakmica zabrane nastupa za reprezentaciju, te s četiri mjeseca zabrane nogometnih aktivnosti na klupskoj razini.

''Žalbena komisija odlučila je odbiti žalbe Luisa Suareza i Urugvajskog nogometnog saveza, te potvrditi kaznu koju je 25. juna odredila Disciplinska komisija. Igrač i(li) Urugvajski nogometni savez još se, pod određenim uvjetima, mogu žaliti Međunarodnom sportskom sudu (CAS)'', stoji u saopćenju FIFA-e.

Kazna ipak ne sprečava Suareza da ovo ljeto promijeni klub, što će se vjerovatno i dogoditi budući da je prema pisanju velikog broja svjetskih medija na pragu transfera iz Liverpoola u Barcelonu. Za novi klub, međutim, neće moći igrati sve do 26. oktobra.