Nogomet
70

Službeno: Neymar od ponedjeljka igrač Barcelone

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Brazilski nogometaš Neymar postaje igrač Barcelone, službeno je potvrđeno.

"FC Barcelona i Santos dogovorili su uvjete za Neymara. Ovaj 21-godišnjak je jedan od igrača koji najviše obećavaju", stoji u službenom saopćenju za javnost Barcelone, dok je na svom Instagramu Neymar napisao;

"U ponedjeljak ću potpisati za Barcelonu. Želim se zahvaliti svim navijačima Santosa na nevjerojatnih devet godina. Moji se osjećaji prema klubu i navijačima nikada neće promijeniti. Naslovi, golovi, driblinzi, proslave i pjesme koje su navijači stvorili će zauvijek ostati u mojem srcu. Tužan sam jer odlazim, no opet sretan jer je ispred mene nova avantura. Neka Bog blagoslovi moj izbor. Zauvijek ću ostati u Santosu!"

Neymar će se priključiti Barceloni nakon Kupa konfederacija, koji se održava od 15. do 30. juna u Brazilu ove godine.

Neymar je posljednjih godina predvodio Santos do najvećih uspjeha još od 70-ih godina prošlog stoljeća i legendarnog Pelea. Klub je predvođen 21-godišnjim napadačem 2010. godine osvojio brazilski kup, godinu dana kasnije Copu Libertadores, te tri uzastopna naslova prvaka države Sao Paulo.

Neymar je za Santos postigao 138 pogodaka u 229 nastupa, te će biti ključna figura reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.