Nogomet
0

Službeno: Leonardo napušta PSG

Totalsport
Leonardo (Foto: AFP)
Leonardo (Foto: AFP)
Po završetku prijelaznog roka francuski nogometni prvak PSG ostat će bez sportskog direktora, Brazilca Leonarda.

"Žalimo zbog njegovog izbora, ali i poštujemo takvu odluku. Zahvaljujemo mu zbog važnog doprinosa izgradnje vrhunskog evropskog kluba u Parizu i želimo mu sve najbolje u karijeri u budućnosti", stoji u saopćenju PSG-a.

Prijelazni rok u Francuskoj i službeno završava 31. augusta, nakon čega će Leonardo napustiti klub.

Dužnost sportskog direktora PSG-a bivši trener Milana obnašao je od jula 2011. Na odlazak se odlučio nakon što ga je Disciplinska komisija Francuske nogometne lige (LFP) kaznila prvobitno sa devetomjesečnom suspenzijom zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Le Championnata protiv Valenciennesa 5. maja, a kasnije je kazna i povećana na 13 mjeseci.

Kamera je uhvatila bivšeg reprezentativca Brazila kako se na ulazu u sudijsku svlačionicu ramenom namjerno sudara sa sudijom Alexandreom Castrom, što je ocijenjeno krajnje nedopustivim. Pravdao se uzalud Leonardo da je sudiji htio samo pokazati za kakav je start tokom susreta, prema njegovom mišljenju nepravedno, isključio Thiaga Silvu.

Tokom perioda suspenzije Leonardo ne bi imao pravo sjedenja na timskoj klupi uz teren, pravo ulaska u svlačionicu, a ne bi smio niti kontaktirati službene dužnosnike, sudije, njihove pomoćnike i delegate.

PSG