Naslijedili Vladimira Weissa
1

Slovačka dobila dva selektora, Stanislava Grigu i Michala Hippa

Totalsport
Stanislav Griga i Michal Hipp, novi selektori Češke
Stanislav Griga i Michal Hipp, novi selektori Češke
Stanislav Griga i Michal Hipp imenovani su kao tandem koji će voditi slovačku nogometnu reprezentaciju u sljedećih 20 mjeseci.

Potpisali su 50-godišnji Griga i godinu dana mlađi Hipp ugovor prema kojem će biti na kormilu Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Na toj dužnosti nasljeđuju Vladimira Weissa, s kojim je Slovački nogometni savez raskinuo ugovor u siječnju ove godine.

Weiss je vođenje slovačke reprezentacije preuzeo u lipnju 2008. godine, te je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine osvojio prvo mjesto u skupini, te odveo Slovake na prvo veliko natjecanje u povijesti.

I ne samo to. Na Mundijalu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici, Slovačka je u odlučujućoj utakmci u F skupini pobijedila branitelja naslova Italiju s 3-2 i izbacila ''azzurre'' s natjecanja. U osmini finala su Slovaci tada izgubili od Nizozemske s 2-1.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, reprezentacija Slovačke osvojila je tek četvrto mjesto u B skupini, iza Rusije, Irske i Armenije. To je vjerojatno razlog zbog kojeg Weiss više nije izbornik.

Slovački nogometni savez ciljao je na izborničku stolicu posjesti Pavela Vrbu, koji nije dobio zeleno svjetlo od svog kluba Viktorije iz Plzena.

Slovačka će u kvalifikacijama za SP igrati protiv Grčke, Bosne i Hercegovine, Litve, Latvije i Lihtenštajna.