"Utakmica istine"
1

Slovaci skautirali Zmajeve, ključni igrač prepoznao našu najveću snagu: To im je u prirodi

H. H.
Lobotka na utakmici protiv Luksemburga (Foto: TASR/Lukáš Grinaj)
Lobotka na utakmici protiv Luksemburga (Foto: TASR/Lukáš Grinaj)
Nakon remija bez golova sa Luksemburgom, slovački nogometaši imat će priliku da obraduju svoje navijače u narednom domaćem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv BiH, ali sjajni veznjak domaćih Stanislav Lobotka zna da su Zmajevi žilav protivnik.

Slovaci su bez pobjede već šest utakmica u nizu i večerašnji meč je okaraktersian kao "utakmica istine", koja je možda i posljednja šansa za selektora Francesca Calzonu.

Prema riječima Stanislava Lobotke, i pored loših rezultata, slovačka ekipa ne dozvoljava pritisak na sebe.

"Moramo da budemo sigurniji na loptu i da ne griješimo laka dodavanja. Onda nas to košta mnogo snage da je vratimo. Ne dozvoljavamo sebi pritisak, ali znamo da nismo pobijedili dugo vremena. Osjećamo pritisak spolja, ali to je normalno, navikli smo iz klubova. Znamo da navijači očekuju da pobijedimo", priznao je vezista Napolija, koji prema podacima Transfermarkta vrijedi 38 miliona eura i svakako je ključni igrač domaćih.

Prema njegovim riječima, igrači Bosne i Hercegovine se ističu fizičkim stilom igre.

"Gledali smo ih na snimku. U četvrtak su pobijedili teškog protivnika sa 3:0. Nisu radili nikakvu konstrukciju, igrali su uglavnom dubinske lopte prema napadačima. Borbeni su, idu u borbu do kraja. Imaju to u prirodi. Fizički, bit će veoma neugodan protivnik", rekao je Lobotka koji je istakao dva naša igrača:

"Džeko je jako snažan napadač, neugodan u duelu. Ako bude igrao, sigurno ga neće biti lako čuvati. Krunič je, s druge strane, agilan i dobro se kreće između linija. Osjeća loptu i ne plaši se da igra. Ali morat ćemo da pazimo i otsale, ne samo na njih", dodao je Lobotka.

Susret Slovačka - Bosna i Hercegovina se igra večeras s početkom u 20:45 sati. Ukoliko niste u mogućnosti gledati utakmicu na televiziji, tekstualni prijenos susreta ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.

Također, tokom dana ćete od naših reportera iz Bratislave dobijati najnovije vijesti, fotografije i videozapise koji se tiču utakmice.