Žrtve sukoba
26

Slovaci će ulaznice za meč s Danskom naplaćivati samo jedan euro

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čelnici Nogometnog saveza Slovačke izdali su saopćenje u kojem su iznijeli veliko nezadovoljstvo zbog činjenice da će prijateljsku utakmicu protiv Danske igrati protiv niželigaških igrača umjesto protiv najjače ekipe, kako je ranije bilo dogovoreno.

Posljednjih dana jedna od najpopularnijih vijesti u svijetu sporta jeste svađa čelnika Nogometnog saveza Danske i igrača u vezi s komercijalnim pravima, zbog čega su svi igrači stupili u bojkot i nisu se pojavili u avionu kojim su trebali letjeti u Slovačku.

Nakon toga su čelnici saveza pozvali sve igrače iz nižih liga koji žele igrati protiv Slovačke da se prijave za meč, a u ovom prijateljskom meču Dansku će predstavljati čak amateri i futsal nogometaši.

"Žrtve smo sukoba Nogometnog saveza Danske i njihovih igrača. Veoma smo zabrinuti što nam učesnik osmine finala Svjetskog prvenstva umjesto obećane i dogovorene najjače ekipe dovodi onu sastavljenu od niželigaških igrača. Danski nogometni savez zbog toga nam je obećao pomoći u troškovima organizacije meča, ali to nam nije dovoljno i prijavili smo ih UEFA-i jer smo u ovom slučaju oštećeni. Danska nam je trebala biti jaka provjera pred tešku utakmicu s Ukrajinom u Ligi nacija.

S obzirom na to da nismo krivi za ovu situaciju, pozivamo navijače da nas podrže na utakmici i obavještavamo ih da smo snizili cijene ulaznica, koje su iznosile 26 eura za prvu i 16 eura za drugu kategoriju, na 1 euro. Navijačima koji su već kupili ulaznicu za 26 eura bit će vraćeno 25, a oni koji su je platili 16 eura dobit će nazad 15 eura", stoji u saopćenju Nogometnog saveza Slovačke.

Jedini problem između nogometaša Danske i saveza je isključivo u novcu. Glavni sponzor reprezentacije i dobavljač opreme Hummel pokušava na sve načine iskoristiti popularnost koju sa sobom nosi zvijezda Tottenhama Christian Eriksen, što s druge strane ne odgovara njegovom privatnom sponzoru Nikeu, a slična situacija nastala je i s ostalim igračima koji također imaju obaveze prema drugim sponzorima.