Kup BiH
0

Sloga, Rudar i Leotar u nemogućoj misiji

Sarajevo-x.com
FK Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
FK Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Danas su na progaramu utakmice četvrtfinala Kupa BiH. Zrinjski će pod Bijelim Brijegom dočekati dobojsku Slogu. U prvom meču "plemići" su slavili 2-0 i odradili veliki posao pred uzvrat. Dragan Jović, strateg Mostaraca poziva na oprez, bez obzira na ogroman kapital. S druge strane, gosti su svjesni da nemaju šta izgubiti, te najavljuju otvorenu igru.

Rudaru iz Prijedora na noge dolazi Željezničar, koji je na Grbavici pobijedio 3-0. Nerealno je očekivati da novi premijerligaš moža eliminisati sarajevske plave koji će u ovom dvoboju biti lišeni usluga Ćuluma (tri žuta kartona), te povrijeđenih Bešlije i Farića.

Borac je u gradu na Trebišnjici deklasirao Leotar. Bilo je 3-0. Ipak, Velimir Stojnić, šef stručnog štaba Banjalučana apostrofira da neće dozvoliti opuštanje, bez obzira na činjenicu da su skoro obezbijedili polufinale.

Slobodi na megdan stiže Slavija. U Istočnom Sarajevu domaći su stekli prednost od 2-0. Nakon poraza od Modriče i ostavke Nermina Hadžiahmetovića, na klupu tima sa Tušnja ponovo je stigao Adnan Osmahodžić. Pred sudar sa Slavijom najavljuje atake ka golu Lučića od prve minute.

Parovi i satnica

Zrinjski – Sloga (Doboj) 13.30 sati Rudar Prijedor – Željezničar 13.30 sati Borac – Leotar 13.30 sati Sloboda – Slavija 13.30 sati