Prva utakmica
8

Sloga danas dočekuje Klis: Duel "autsajdera" u četvrtfinalu Kupa BiH

FENA
Foto: OFK Sloga  Gornje Crnjelovo
Foto: OFK Sloga Gornje Crnjelovo
Sloga iz Gornjeg Crnjelova danas će dočekati Klis iz Buturović Polja, u prvom meču četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

Slogin trener Dragan Mićić smatra da je njegov tim favorit u današnjem meču, ali da njegovi igrači to trebaju dokazati na terenu.

"Klis je dobro organizovan klub. Došli su do četvrtfinala što je pokazatelj da imaju kvalitet. Mi smo favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu. Nikoga ne potcjenjujemo, poštujemo protivnika i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu", izjavio je Mićić.

Klisov trener Adis Padalović prepustio je ulogu favorita domaćinu.

"Očekuje nas meč protiv izuzetno kvalitetne i čvrste ekipe. Spremno dočekujemo današnju utakmicu. Sloga je favorit, ali mi ćemo pokušati da napravimo što bolji rezultat koji bi nam dao šansu da u revanšu pred našim navijačima probamo izboriti polufinale", ističe trener Klisa.

Susret OFK Sloga - Klis počinje u 15:00 sati, a sudit će ga Danijel Bojo iz Kiseljaka.

Sloga je u do sada u Kupu pobijedila Slaviju sa 4:0 i Mladost iz Kikača nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Klis je u šesnaestini finala bio slobodan jer je dobojska Sloga odustala od takmičenja, dok je u osmini finala u Prijedoru nakon penala pobijedio ekipu Rudara.

U ranije odigranim četvrtfinalnim mečevima postignuti su sljedeći rezultati:

Zvijezda Gradačac - TOŠK 0:2 Sarajevo - Zrinjski 1:0 Široki Brijeg - Borac 2:1