Kratka epizoda
681

Slobodan Krčmarević više nije trener Željezničara

Klix.ba
Slobodan Krčmarević (Foto: H. M./Klix.ba)
Slobodan Krčmarević (Foto: H. M./Klix.ba)
Srbijanski trener Slobodan Krčmarević (53) završio je svoju kratku epizodu na klupi FK Željezničar.

Krčmarević je Željezničar preuzeo početkom juna ove godine naslijedivši svog prethodnika Admira Adžema. Kada je riječ o takmičarskim utakmicama, u dvomeču je Plave predvodio do trijumfa nad estonskom Narvom Trans, bilo je 2:0 i 3:1. Što se tiče prve utakmice 2. pretkola Evropske lige odigrane na Grbavici protiv kiparskog Apollona, Krčmarevićevi izabranici su poraženi 1:2 te ih u četvrtak očekuje težak zadatak u uzvratu. Njega nema na spisku putnika na Kipar.

U Premijer ligi BiH je srbijanski trener u prva dva kola nove sezone zabilježio pobjedu nad GOŠK-om u Gabeli te poraz od Čelika na Bilinom Polju.

Željezničar ne izgleda dobro na terenu, a ostanak u Evropi je itekako ugrožen. Plavi će bolje rezultate pokušati ostvariti s novim trenerom, jer Krčmarević odlazi iz kluba nakon manje od dva mjeseca.

On je trenersku karijeru počeo kao selektor U19 selekcije Srbije i Crne Gore, a kasnije je vodio juniore Partizana i mladu reprezentaciju Srbije. Bio je i trener Apollona, Anorthosisa i Doxe na Kipru, selektor U21 selekcije Kazahstana, a u posljednje dvije godine je vodio Rudar Velenje te Pobedu iz Prilepa.

Krčmarevića će vjerovatno zamijeniti Milomir Odović, koji se vraća na kormilo Plavih nakon 2015. godine.

Odlazak Krčmarevića će danas biti zvanično potvrđen na vanrednoj konferenciji za medije.