1/4 finale Kupa BiH
0

Sloboda u uzvratnom meču dočekuje Slogu, Zvijezda 09 i Krupa brane značajne prednosti

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Borba za plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nastavlja se danas od 13:00 sati kada će Sloboda u uzvratnoj utakmici na Tušnju dočekati Slogu iz Siminog Hana, Krupa će kao domaćin igrati protiv Rudara iz Prijedora, dok će Zvijezda 09 na svom terenu odmjeriti snage protiv Olimpika.

Sloboda i Sloga u prvom meču u Siminom Hanu remizirali (0:0) tako da su šanse oba tima izjednačene pred uzvrat. Prvi meč je obilježila tvrda igra po poprilično lošem terenu, a na tribinama je vladala navijačka atmosfera.

Najbolju šansu u prvom meču imala je Sloboda kada je Amer Osmanagić u prvom poluvremenu pogodio prečku iz slobodnog udarca, ali može se reći da je neriješen ishod na kraju bio i najrealniji.

Remi bez postignutog gola malo više odgovara Slogi koja do polufinala može i uz remi s postignutim golom na Tušnju.

Veliku prednost u prvom meču ostvarila je Krupa koja je gostovala Rudaru u Prijedoru. Krupa je slavila rezultatom 3:0 i već jednom nogom kročila u polufinale Kupa BiH.

Odličan rezultat u prvom meču ostvarila je i Zvijezda 09 koja je u Sarajevu kao gost savladala Olimpik rezultatom 2:1.

Eventualni plasman u polufinale za Slogu, Krupu i Zvijezdu 09, timove koji su ostvarili povoljne rezultate u prvim mečevima, bio bi najveći uspjeh ovih klubova u Kupu BiH.

Četvrti par četvrtfinala čine Široki Brijeg i Željezničar. Prvi njihov okršaj na rasporedu je sutra od 17:00 sati na Pecari, dok je uzvrat zakazan za 6. decembar od 18:00 sati.