Premijer liga BiH
0

Sloboda u finišu meča slomila otpor Rudara i novu sezonu otvorila pobjedom

N. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Slobode pobijedili su na Tušnju u prvom kolu Premijer lige BiH ekipu Rudara rezultatom 1:0 te su tako na najbolji način otvorili novu sezonu.

Tuzlanska ekipa je krenula ofanzivno od prve minute, a prvu veliku priliku imao je Beganović u 13. minuti kada je lopta otišla malo pored gola nakon njegovog šuta.

Nastavili su se potom napadi domaćih. Predragović je u 28. minuti opasno zaprijetio, ali je lopta otišla preko gola. Tri minute kasnije nakon šuta Osmića golmanu Rudara Topoloviću je ispala lopta te ju je, prema mišljenju glavnog sudije, zaustavio prije nego što je prešla gol-liniju.

Do odlaska na odmor Beganović je još jednom zaprijetio, ali je šutirao pravo u Topolovića pa nije bilo pogodaka u prvom poluvremenu.

U nastavku utakmice igralo se sa znatno manjim intenzitetom, a Rudar se probudio i u 68. minuti umalo mogao doći do gola nakon sjajnog udarca Mandića. Dvije minute kasnije Osmić je iz prve šutirao pored stative gola Rudara.

Igra se potom rasplamsala, Rudar je ponovo zaprijetio preko Mandića, a deset minuta prije kraja meča Sloboda dolazi do vodstva. Mujagić se sjurio ka golmanu Rudaru i onda nesebično uposlio Ramića koju uz malo problema ipak postiže pogodaka za konačnih 1:0.

Sloboda u drugom kolu Premijer lige BiH gostuje Radniku u Bijeljini, dok Rudar u Prijedoru dočekuje Široki Brijeg.

Rezultat i strijelac:

Sloboda - Rudar 1:0 (Ramić 80')