Prva liga FBiH
0

Sloboda u duelu s osam golova razbila Mladost i nastavila put ka Premijer ligi

N. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Slobode pobijedili su na stadionu Tušanj u 8. kolu Prve lige FBiH ekipu Mladosti rezultatom 6:2 te su tako zadržali stopostotni učinak u prvenstvu.
Ekipa iz Tuzle je već do 27. minute imala prednost od 2:0 golom Kapetanovića i autogolom Kurevije koji je minut kasnije postigao i pogodak u pravu mrežu za 2:1.

Devet minuta prije odlaska na odmor Husejinović je iz penala uvećao prednost Slobode, a 3:1 je bio rezultat prvog poluvremena.

Nastavila je Sloboda dobro igrati i u nastavku meča pa su do 83. minute postigli još tri gola. Strijelci su bili Merdović i Kalesić, dok je Bečak ubacio loptu u svoju mrežu. Konačnih 6:2 postavio je Piljug minut prije kraja utakmice.

Sloboda se nakon večerašnje pobjede učvrstila na prvom mjestu Prve lige FBiH s osam bodova više u odnosu na drugoplasiranu Stupčanicu, dok je Mladost ostala na posljednjoj poziciji.

U narednom kolu Sloboda gostuje Goraždu, dok će Mladost ugostiti Jedinstvo.

Rezultati:

Sloboda - Mladost 6:2 (Kapetanović 18', Kurevija ag. 29', Husejinović pen. 37', Merdović 68', Kalesić 72', Bečak ag. 83' - Kurevija 31', Piljug 89')

Tabela: