Veliko slavlje Tuzlaka
235

Sloboda u derbiju sezone savladala Stupčanicu i zakoračila u elitni rang bh. nogometa

D. P.
Foto: NK Stupčanica
Foto: NK Stupčanica
Nogometaši Slobode slavili su u Olovu protiv Stupčanice rezultatom 1:0 i tako napravili ogroman korak ka povratku u elitni rang bosanskohercegovačkog nogometa.

Stupčanica i Sloboda dugo su vodili žestoku borbu za ulazak u Wwin ligu BiH, ali je današnja pobjeda Tuzlaka u derbiju sezone čini se značila i ključni korak ka promociji u najviši rang.

Sloboda je nešto bolje ušla u meč, ali većih uzbuđenja na startu nije bilo. No, onda je Dino Kalesić u 21. minuti postigao vrlo lijep gol za vodstvo Tuzlaka.

Do odlaska na odmor domaći su napali, uspjeli postići i gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

Sloboda je mogla sve riješiti u 65. minuti kada je fantastično šutirao Nermin Mujkić s distance, ali je golman domaćih odbio loptu u korner.

Nekoliko sjajnih prilika imala je Stupčanica u završnih 10 minuta, ali nije uspjela postići gol za poravnanje. Tačnije, postigla je još jedan preko Abdullfataija Shuaiba, ali je poništen zbog faula nad golmanom.

Ostalo je 1:0 za goste, tako da Sloboda sada ima sedam bodova prednosti na vrhu tabele i prilično je sigurna u borbi za elitni rang.

Istovremeno, Gornji Rahić je razbio ekipu Tomislava rezultatom 3:0.

Sloboda u narednom kolu dočekuje Radnik iz Hadžića, dok će Stupčanica na gostovanje Jedinstvu u Bihać.

Tabela: