Nogomet
2

Sloboda s jačim sastavom protiv Sarajeva

FENA
Foto: Klix.ba/Arhiva
Foto: Klix.ba/Arhiva
Nogometaši tuzlanske Slobode nastupit će protiv Sarajeva u jačem sastavu od onog koji je u Bijeljini poražen od Radnika.

Iako jučer zbog povrede nije trenirao Amer Ordagić, vjeruje se da će kapiten Tuzlaka nastupiti protiv Sarajeva, dok je neizvjesno hoće li za igru biti spreman Samir Efendić.

Zbog tri žuta kartona neće na raspolaganju stručnom štabu biti Ismar Hairlahović. Međutim, oporavili su se i konkurisat će za sastav Aleksandar Subić i Samir Merzić, dok je suspenziju zbog tri žuta kartona "odradio“ Haris Mehmedagić.

"Još žalimo za propuštenim prilikama u susretu s Radnikom. U stručnom štabu Slobode već sam tri godine i ovo je, po mom mišljenju, bila najbolja igra naše ekipe u gostima, a nesretno smo ostali bez bodova", kaže za Fenu Amir Spahić, pomoćnik trenera Vlade Jagodića.

Kad je riječ o derbiju sa Sarajevom, Tuzlaci ne kriju želju da zaustave pobjedničku seriju Bordo tima.

"Imamo posljednjih godina dobar skor protiv Sarajeva. Sigurno je da ćemo igrati na pobjedu, pa pozivam navijače da u ovoj utakmici podrže mladi Slobodin sastav", zaključio je Spahić.

Tuzlaci danas u 15 sati imaju trening nakon kojeg će trener Vlado Jagodić imati jasniju situaciju o spremnosti pojedinih igrača, o čemu će vjerovatno biti riječi na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Susret 22. kola Premijer lige BiH Sloboda – Sarajevo igra se u subotu na Tušnju od 15 sati.