Moguća saradnja
56

Sloboda počela pregovore s legendarnim Eduardom da Silvom, uskoro stiže u Tuzlu

H. H.
Eduardo Da Silva s predstavnicima Slobode (Foto: FK Sloboda)
Eduardo Da Silva s predstavnicima Slobode (Foto: FK Sloboda)
Danas je u Zagrebu obavljena prva runda pregovora između predstavnika FK Sloboda Tuzla i proslavljenog hrvatskog reprezentativca Eduarde da Silve, oko preuzimanja određene funkcije u tuzlanskom klubu.

Razgovor je protekao u konstruktivnom dijalogu u kojem je Da Silvi predočena struktura tuzlanskog kluba i njegovi kapaciteti, plan budućeg razvoja, kratkoročne i dugoročne ambicije kao i opterećenja u funkcionisanju kluba.

"Izuzetno sam počastvovan radnim sastankom sa predstavnicima FK Sloboda. Dobio sam više nego dovoljno informacija o klubu i gradu Tuzla. Detaljno su mi prezentovani klupski planovi i vizija. Zahvalan sam ljudima iz kluba jer su dosli u službenu posjetu. Imao sam dosta neformalnih poziva u mnoge klubove, ali ovo je prva službena posjeta nekog kluba.

Inicijalno smo dogovorili smjernice za naredni period, stavljam se na raspolaganje Slobodi. Zbog privatnih obaveza moram da se vratim u Brazil, ali moji saradnici nastavljaju komunikaciju s predstavnicima Slobode. U sto kraćem periodu planiram posjetiti Slobodu i Tuzlu i formalizirati svoju ulogu u klubu", rekao je popularni Dudu web stranicu FK Sloboda.

Podsjetimo, Sloboda je jesenji prvak Prve lige FBiH, a drugi dio sezone počet će utakmicom osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva.