Nogomet
3

Sloboda ostala bez Krpića: Nisu mi ništa ponudili, potpisao sam na tri godine s Istrom

Piše: D. B.
Sulejman Krpić
Sulejman Krpić
Nakon što je tuzlanska Sloboda izborila plasman u Premijer ligu, klub je napustio dvojac koji je ponajviše zaslužan za taj uspjeh. Prvo je otišao legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, a potom je klub napustio i napadač Sulejman Krpić.

Krpić je imao veoma dobru sezonu u Slobodi, a postigao je 11 golova.

"Sezona je bila veoma teška, ali smo dali sve od sebe da uđemo u Premijer ligu. Velika podrška su nam bili navijači koji su srcem bili uz nas. Naravno, ginuli smo na terenu i davali sve za klub. Postigao sam 11 golova i upisao dvije asistencije", izjavio je Krpić, koji ipak naredne sezone neće nositi dres Slobode.

"Imao sam ponude iz njemačke 2. lige i iz Italije, ali sam se odlučio za Istru. Hrvatska nogometna liga i Istra mi odgovaraju kao mladom igraču, jer su dobro praćeni. Potpisao sam trogodišnji ugovor. Slobodu sam napustio jer me nisu zvali, niti su mi šta ponudili. Nisu ispali korektni prema meni. Ipak, bilo mi je lijepo u Tuzli. Zahvalan sam navijačima koji su nam pomagali gdje god smo igrali. To je velika stvar. Ekipi želim puno uspjeha u Premijer ligi", rekao je Krpić.

Svojim novim klubom je izuzetno zadovoljan.

"Uslovi su zaista odlilčni, a cilj u narednoj sezoni je izboriti plasman u Evropu", otkrio je bh. nogometaš.

On redovno prati Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, a reprezentaciji BiH je prognozirao plasman u drugi krug.

"Mislio sam da će proći dalje, ali nažalost nisu. Svi danas igraju dobar nogomet. Ipak, hvala momcima za ono što su do sada uradili. Sada su mi favoriti Neymar i društvo", završio je Krpić.