Duel na Tušnju
12

Sloboda oslabljena dočekuje Čelik, Nalić se ipak nada pobjedi

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Tuzlanska Sloboda u okviru devetog kola Premijer lige BiH na stadionu Tušanj dočekuje ekipu Čelika iz Zenice.

Iako su bez nekoliko bitnih igrača, Crveno-crni su spremni za predstojeći duel kojem su prethodile pripreme u Osijeku.

"Nismo imali klasične pripreme, ovo je više bilo druženje 24 sata dnevno u okviru kojeg smo mogli odraditi određene stvari za koje nismo imali vremena na dvosatnom treningu na Tušnju. Tu smo imali priliku odraditi dvije dobre utakmice. Izuzetno smo zadovoljni prikazanom igrom i rezultatom koji smo postigli", rekao je strateg Tuzlaka Zlatan Nalić koji je u kontrolnim utakmicama imao priliku vidjeti rad na terenu i mlađih igrača koji dosad nisu nastupali u susretima Premijer lige BiH.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Predstojeću utakmicu protiv Čelika ocijenio je najbitnijom, naglasivši da je pred Slobodom ciklus od četiri izuzetno teška susreta.

Naveo je kako će Slobodi trebati veliki broj spremnih igrača, kako bi se mogla predstaviti na najbolji mogući način.

"Već u prvoj utakmici imamo hendikep, jer zbog tri žuta kartona nećemo moći računati na Čivića i Hadžanovića, kao ni Smajića koji je odsutan s terena zbog kontuzije noge", pojasnio je Nalić koji se nada da će se na teren vratiti odsutni Pršeš i Huseinović.

On je istakao i da je u proteklim danima skautirao Čelik, naglasivši da to ipak nije njihov pravi identitet.

Igrač Slobode Mehmed Alispahić kaže da je atmosfera u klubu s Tušnja izuzetno dobra, a sutra očekuje da će tri boda ostati u Tuzli.

"Svjesni smo važnosti četiri utakmice koje nam slijede. Radili smo veoma naporno, a igrači će na terenu dati sve od sebe kako bi osvojili tri boda", poručio je Alispahić.

Priliku za nastup imat će i mladi igrač Amar Beganović.

"Zahvalio bih se šefu i stručnom štabu, a želio bih nastaviti igrati istim intenzitetom i opravdati ukazano povjerenje", istakao je Beganović.

Susret Slobode i Čelika na rasporedu je sutra od 16:30 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.