Prva liga FBiH
134

Sloboda novom pobjedom stigla na korak do elitnog ranga, Stupčanica slavila "teniskim" rezultatom

D. P.
Nova vrijedna pobjeda Tuzlaka (Foto: FK Sloboda Tuzla)
Nova vrijedna pobjeda Tuzlaka (Foto: FK Sloboda Tuzla)
Odigrane su utakmice 28. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a sigurne pobjede upisale su dvije prvoplasirane ekipe (Sloboda i Stupčanica), koje vode bitku za plasman u nogometnu elitu domaćeg takmičenja.

Sloboda je duel protiv Bratstva iz Gračanice dočekala sa četiri boda više u odnosu na drugoplasiranu Stupčanicu i to je željela zadržati uoči finalna dva kola u Prvoj ligi FBiH.

Na kraju, Tuzlaci su do nje i došli bez većih problema s po jednim golom u oba poluvremena. Nikola Komazec je u 22. minuti doveo Slobodu u vodstvo, a stvari je riješio Aleksandar Ignjatović pogotkom 15 minuta prije kraja utakmice.

Nogometaši Stupčanice s ubjedljivih 6:2 savladali su Mladost Doboj-Kakanj i tako zadržali kakve-takve nade da mogu ugroziti Slobodu na vrhu tabele.

Trojica nogometaša ekipe iz Olova postigla su po dva gola, a to su Jahja Bajrić, Stefan Božić i Kemal Mujarić. Za Mladost su pogađali Rijad Smolo i Faruk Piljug.

Sloboda sada ima četiri boda više od Stupčanice na dva kola do kraja i potrebna joj je samo još jedna pobjeda kako bi izborila ekspresan povratak u elitni rang.

Do nje može doći već u narednom kolu na gostovanju TOŠK-u u Tešnju, dok će Stupčanica na noge Goraždu.

Svi rezultati:

Sloboda - Bratstvo 2:0

Stupčanica - Mladost DK 6:2

BFK Simm Bau - TOŠK 0:1

Budućnost - Čelik 0:4

Gradina - Gornji Rahić 2:4

Jedinstvo - Tomislav 4:2

Rudar - Radnik 0:1

Zvijezda - Goražde 1:0

Tabela: