Nogomet
39

Sloboda nastavila sjajnu formu i ostala na vrhu tabele, Široki bez problema protiv Veleža

Piše: O. T.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba (Foto: Z. M./Klix.ba)
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U 21. kolu BHT Premijer lige lider tabele Sloboda nakon preokreta protiv Viteza upisala je novu pobjedu (3:1) i ostala na tronu.

Na startu meča Sloboda je imala priliku preko Zebe čiji udarac sa distance brani golman Tirić. Četiri minute kasnije na drugoj strani udarac Đurića blokira Stjepanović.

Novu priliku za vodstvo gosti su imali u 20. minuti kada je Ordagić bio u odličnoj situaciji za postizanje pogotka, ali je ponovo golman domaćeg tima zaustavio udarac.

Pet minuta kasnije uslijedilo je slavlje domaćih igrača koji su poveli autogolom Kostića, a rezultat se nije mijenjao do kraja poluvremena.

Sloboda je odlično otvorila i drugo poluvrijeme. Ahmetović je u 56. minuti šutirao glavom preko gola, da bi deset minuta kasnije nakon kornera koji je izveo Zeba, autogol za 1:1 postigao Novak.

Potpuni preokret gostiju i veliko slavlje timu Husrefa Musemića donosi Ordagić u 82. minuti, a konačnih 3:1 za goste postavlja Zeba u 90. minuti.

Ovo je čak deveta uzastopna utakmica Slobode bez poraza u svim takmičenjima. U tih devet mečeva upisali su osam pobjeda i jedan remi.

Radnik je nakon poraza od Slobode (1:0) u gostima u prethodnom kolu, na svom terenu u Bijeljini dočekao Olimpic. Pred početak meča igrači domaćeg tima iznijeli su transparent u znak zahvale Ivanu Rakitiću koji je ovom klubu donirao novčani iznos za kupovinu novog semafora.

Domaći tim je imao priliku u 13. minuti kada udarac Srećkovića brani Bandović. Kolosalne dvije prilike gosti su imali u drugom poluvremenu preko Brkovića čiji udarac u 52. minuti brani Avdukić, a onda osam minuta kasnije isti igrač šutira zamalo pored gola.

Rezultat se nije mijenjao do kraja meča i oba tima morali su se zadovoljiti bodom koji više odgovara Olimpicu pošto se sarajevski klub bori za opstanak.

Velež je upisao novi poraz. Ovaj put Široki Brijeg je slavio u Vrapčićima i prekinuo seriju loših rezultata. Naime, tim Slavena Muse prije ovog meča imao je samo jednu pobjedu u pet ligaških mečeva.

Gosti su pogodili u 28. minuti prelijepim pogotkom Sesara sa oko 16 metara, a na 2:0 u 37. minuti povisio je Krstanović golom iz penala. Konačnih 3:0 postavio je Ivanković u 83. minuti.

Tabela: