Premijer liga BiH
260

Sloboda na Tušnju razbila Široki Brijeg i nanijela im prvi poraz u sezoni

N. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Slobode pobijedili su na stadionu Tušanj u okviru šestog kola Premijer lige BiH ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:0 te tako prekinuli niz od dva uzastopna poraza. S druge strane, ovo je Širokom Brijegu prvi poraz u sezoni nakon što su u prvih pet kola skupili 11 bodova.

Tuzlaci su večeras poveli već u petoj minuti nakon što je Husejinović sjajno ušao u šesnaesterac i lijepim šutem po zemlji matirao golmana gostiju.

Možda i ključni detalj utakmice dogodio se deset minuta prije odlaska na odmor. Osmić je izašao sam pred Zlomislića, a golman Širokog Brijega ga obara pred šesnaestercem zbog čega mu je sudija pokazao crveni karton.

Kada su svi očekivali posljednji zvižduk za odlazak na poluvrijeme Sloboda je udvostručila vodstvo. Bio je to sjajan pas Beganovića za Tomaševića koji ulazi u šesnaesterac i dobrim šutem matira golmana gostiju.

Utakmica je bila riješena u 74. minuti kombinacijom dva Beganovića. Amar je ubacio u peterac, a loptu je u mrežu poslao Dženis za konačnih 3:0.

Široki je uprkos porazu ostao na drugom mjestu tabele Premijer lige BiH, dok je Sloboda preskočila Zrinjski i Mladost te se probila na sedmu poziciju.

Tabela: